مقاله منطق فازی و سیستم های فازی

مقاله منطق فازی و سیستم های فازی مقاله منطق فازی و سیستم های فازی

دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 3095 KB

تعداد صفحات : 68

بازدیدها : 287

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

مقاله منطق فازی و سیستم های فازی

منطق فازی

1-   چکیده
4
2-   مقدمه ( چرا سیستم های فازی؟)
5
3-   تاریخچة مختصری از نظریه و كاربردهای فازی
6
4-   زندگینامة پروفسور لطفی‌زاده
8
5-   منطق فازی
9
5- متغیرهای زبانی
16
6-  سیستم های فازی چگونه سیستم هایی هستند ؟
14
     6-1) سیستم های فازی خالص
14
     6-2) سیستم فازی TSK
15
     6-3) سیستم فازی ساز و غیرفازی ساز
16
7- سیستم های فازی کجا و چگونه استفاده می شوند ؟
17
8- تئوری مجموعه های فازی
19
9- مفاهیم مشترک منطق فازی و کلاسیک
21
10- روابط فازی
22
11- ساخت قوانین فازی
23
11-1) ویژگی های مجموعه فازی
23
12- موتور استنتاج   
25
         12-1) ستنتاج مبتنی بر ترکیب قواعد
25
    12-2) استنتاج مبتنی بر قواعد جداگانه
26
13- فازی ساز ها
26
14- غیرفازی سازی
26
15-یک مثال کلی
27
منابع
29

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

قسمتهایی از متن:

مقدمه :

بشر به مدد تعقل و اندیشه است که توانسته طبیعت چموش را رام خود کند، و فرهنگ و تمدن را رنگ و جلا ببخشد. مگر نه اینکه فرهنگ از انگیختگی و پویایی ارتباط دوره به دوره ی انسان و طبیعت، انسان و انسان، انسان و ابزار، انسان و جامعه و زبان معنا یافته است؟ به مدد همین اندیشه است که آدمی مخلوق توانسته اثر انگشت خودش را بر طبیعت و زمانه ی خود حک کند، و حتی تا مقام خالق، خودش را بالا کشد. هیچ فکر کرده اید که علم و صنعت با سرعت نور، چنان در خدمت بشر قرار گرفته که به جای او محاسبه و اندیشه می کند؟ هیچ فکر کرده اید که همه لوازم پیرامون مان که آسایش را برایمان معنا می کنند و تکنیک اتومات را در خود دارد خالق ومبتکری به نام پروفسور "لطفی زاده" دارد؟

    در اولین نگاه به اطراف خود به سادگی می توانید مجموعه ای از این دستگاه ها و لوازم را در خانه و محل کار خود بیابید. بله، مخترع منطق نوین علمی که جهان صنعت را دگرگون کرد و در کنار منطق دیجیتالی در ساختمان دستگاه های الکترونیکی، "منطق فازی" را به دنیا عرضه نمود، کسی نیست جز پروفسور لطفی زاده.
منطق فازی تعمیمی از منطق دو ارزشی متداول است و درحالیکه در منطق دودویی جایی برای واژه هایی همچون "کم"، "زیاد"،"اندکی"،"بسیار" و... که پایه های اندیشه واستدلالهای معمولی انسان را تشکیل می دهند وجود ندارد، واژه فازی در فرهنگ لغت آکسفورد بصورت مبهم ،گنگ،نا دقیق،گیج،مغشوش،در هم ونامشخص تعریف شده است. روش پروفسورلطفی زاده برمبنای بکارگیری همین عبارات زبانی است امروزه هیچ دستگاه الکترونیکی، از جمله وسایل خانگی، بدون کاربرد این منطق در ساختار فنی خود ساخته نمی شود. با منطق فازی پروفسور لطفی زاده این دستگاه ها هوشمند می شوند. امروزه اروپایی ها، ژاپنی ها و آمریکایی ها و همه و همه ی کشورهای پیشرو در علم و صنعت، پروفسور لطفی زاده را می شناسند و از اهمیت کار او در دانش مدرن بشری آگاهند. ...

....

استنتاج فازی

10-1 فرآیند طراحی :

فرآیند كنترل اتوماتیك شامل مقایسه وضعیت مطلوب با وضعیت ارزیابی شده فعلی است كه به اصلاح شرائط فعلی می انجامد .با مقایسه دائمی این مقادیر در واقع یك سیستم حلقه بسته حاصل می شود ,كه این مقایسه در فواصل معین انجام می سود كه اصطلاحا "فواصل نمونه برداری " نامیده میشود .

سیستمهای كنترل كامپیوتری مدرن , در واقع مانند سیستمهای گسست زمان عمل می كنند , زیرا  واحدهای  نمونه برداری در سیستم  های حلقه بسته در جهت تنظیم خروجی در بازه های زمانی مشخص عمل میكنند.

بخش محاسباتی هم در واقع واحد پردازش قانون است كه مهمترین قسمت كنترلر محسوب می شود . و در نهایت هم خروجی فازی  باید به خروجی نافازی شود .به عنوان مثال سیستم گرمایشی اتاق نشیمن را در نظر بگیرید . اگر دما نسبتا" بسیار كم است آنگاه شما احتمالا می خواهید توان گرمایی را ذره ای افزایش دهید .

اگر شما اكنون بخواهید كه دمای اتاق را بوسیله یك كنترلر فازی كنترل كنید , نخست باید متغیر های زبانی (متغیر هایی كه مقادیرشان حروف و لغات هستند كه باید با توابع عضویت برایشان مقدار عددی یافت)  ورودی/خروجی سیستم یعنی "دما" و" توان گرمایی"را بررسی كنید و توابع عضویت را برای عبارات " نسبتا" بسیار كم " و "ذره ای" را بدست آورید ودر نهایت قواعد "اگر-آنگاه" بنویسید كه این متغیر ها را پیوند  دهد .مانند:

1_"اگر دما نسبتا" بسیار كم است آنگاه تغییرات توان گرمایی ذره ای افزایش یابد . "

2_"اگر دما بسیار كم است آنگاه تغییرات توان گرمایی ذره ای بیشتر افزایش یابد . "

و...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید