دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 173 KB
تعداد صفحات : 60
بازدیدها : 218
برچسبها : پایان نامه بورس اوراق بهادار
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلپروژه تحقیقاتی و پایان نامه مدیریت صنعتی با موضوع بورس
مقدمه
بازار مالی از 2 بخش تشکیل شده است : بازار پول وبازار سرمایه در بازار پول اسناد خزانه، اوراق مشارکت و سپرده عرضه می شود و اوراق بهاداری که سررسید آن کمتر از یک سال است معامله می شود.
بازار سرمایه اوراق بهاداری که سررسید آن بیشتر از یکسال است معامله می شود و از جمله این اوراق، سهام شرکتهای سهامی عام می باشد. از لحاظ مکانی بازار پول در بانکها و بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار نماد پیدا می کند.
حیطه فعالیت بورس اوراق بهادار با معاملات مربوط به انواع اوراق بهادار همانند سهام عادی، سهام ممتاز، اوراق قرضه و اوراق مشارکت مرتبط می باشد. بورس اوراق بها دار مکانیزمی را فراهم میکند تا از طریق آن سرمایه های اندک جامعه به سرمایه گذاریهای کلان اقتصادی تبدیل شود. این ابزار کارامد در کشورهای پیشرفته دارای قدمت طولانی و در کشور ایران دارای پیشینه کوتاه مدت است.
با توجه به اینکه بازار بورس اوراق بهادار رکن اصلی بازار سرمایه و بازار مالی است توسعه متناسب دو بخش اصلی اقتصاد از اهمیت وجایگاه ویژه ای برخودار است و در صورت هر گونه اخلال در رشد و توسعه بخش های مذکور و یا عدم توسعه متناسب آنها، رشد و توسعه اقتصادی دچار مشکل خواهد شد کشورهای توسعه یافته همواره دارای بخش مالی قدرتمندی شامل بازار مالی و بازار سرمایه می باشند.
عدم توسعه مناسب بازار سرمایه به عنوان زیر مجموعه مهمی از بخش مالی علاوه بر ایجاد فشار مضاعف بر سیستم پولی کشور، باعث شده واحدهای تولیدی و خدماتی از مزایای یک بازار سرمایه فعال و پویا محروم گردند.
شرکتها سهام خود را به مردم عرضه می کنند و مردم به نسبت تعداد سهامی که خریداری می کنند مالک شرکت می شوند. در سازمان بورس شرایط خرید و فروش سهام برای مردم فراهم می شود.
1- تعداد سهامداران باید بالاتر از 500 نفر باشد.
2- نباید 10درصد سهامداران مالک بیشتر از 80 درصد سهام شرکت باشند.
3- حقوق صاحبان سهام بیشتر از 30 درصد باشد.
4- دولت مالک کمتر از 49 درصد سهام شرکت باشد.
شورای بورس عالی ترین مرجع تصمیم گیری در بورس است و اعضا آن شامل : دادستان کل کشوری، رئیس بانک مرکزی، خزانه داری کل، معاون وزیر اقتصاد، نماینده اتاق بازرگانی و سه شخصیت اقتصادی است که برای مدت 4 سال انتخاب می شوند.
وظایف آنها : نظارت به اجرای قانون، تصویب آیین نامه ها و قوانین
این هیئت وظیفه پذیرش یا رد شرکتها در بورس را دارد و اعضاء آن شامل : رئیس هیوت مدیره بورس، جانشین رئیس کل بانک مرکزی، 2 حسابدار مجرب و کارشناس اتاق بازرگانی است.
اعضاءاین سازمان کارگزاران بورس هستندکه وظیفه آنها ایجاد شرایط و امکانات خرید یا فروش اوراق بهادار است. اعلام قیمت های اوراق بهادار، گردآوری اطلاعات برای مشتریان و نظارت برروابط بین مشتریان و کارگزاران از جمله وظایف آنها است.
از جمله وظایف آن صدور پروانه کارگزاریها، اداره کارهای بورس، نظارت بر کارگزاران و کارمندان و اخذ تصمیمات قانونی در مورد کارگذاریها است. این هیئت هر ماه یکبار جلسه دارد.
اعضاء آن تشکیل شده اند از :نماینده وزارت دادگستری به عنوان رئیس، نماینده شورای بورس، نماینده اتاق بازرگانی. از جمله وظایف این هیئت رفع اختلاف بین کارگزاران بامشتری است.
نقطه ارتباط سازمان با مردم است و اطلاع رسانی و انتشار کتب و مجلات و... از جمله وظایف آنها است.
فصل اول
مقدمه
تاریخچه
هدف بورس اوراق بهادار
ارکان بورس اوراق بهادار
نحوه تصمیم گیری در بورس
تا لار اصلی و فرعی در بورس
انواع تابلوها دربورس
قیمت ها در تالار اصلی و فرعی
سقف قیمت ها و کف قیمتها
بسته شدن نماد شرکت ها در تابلو بورس
انواع ارزشها
انواع سهام
ریسک و انواع آن
نحوه محاسبه ریسک
قیمت سهام
صرف سهام و کسر سهام
روش سرمایه گذاری دربورس
شاخص و انواع آن
پزیره نویسی سهام
افزایش سرمایه شرکت و روش های آن
روش های افزایش سرمایه
حق تقدم
فرآیند دریافت و اجرای سفارش
سفارش های خرید و فروش
تعیین کد معاملاتی برای مشتریان
نماد شرکت ها در بورس
تسویه حساب با مشتریان
دامنه مجاز تغییر قیمت ها و نحوه محاسبه حجم مبنا و قیمت پایانی روز
حجم مبنا
روش نموداری (تحلیل تفکیکی)
روش mpt
موج سواران و سفته بازان
محکومان به موفقیت
تحلیل بنیادی (روش فائد امتنال)
مراحل تحلیل بنیادی
عوامل موثر در محاسبه رتبه نقد شوندگی
بررسی نسبت های مالی
نسبت های نقدینگی
نسبت های کارآیی
نسبت های سود آوری
نسبت های سرمایه گذازی و اهرمی
درآمد متعلق به هر سهم
نسبت رشد سود هر سهم
جمع بندی نکات کلیدی
فهرست منابع